Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Første skoledag fra helvede


Beskrivelse


Sally's mor er rejst ud for at realisere sig selv og hendes far får tilbudt et job i udlandet. Derfor skal Sally meget mod sin vilje gå på kostskole, hvor hun skal dele værelse med 3 andre piger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. dec. 2016

af

af

Maria Sjøblom

d. 20. dec. 2016

"Roomies" - ny dansk serie om Sally, der skal gå på kostskole i 7. klasse. For piger mellem 10 og 13 år.

Sallys mor er rejst ud for at realisere sig selv og hendes far får tilbudt et job i udlandet. Derfor skal hun meget mod sin vilje gå på kostskole. I "Første skoledag fra helvede" forsøger Sally at finde sig til rette på skolen. Hun skal dele værelse med 3 andre piger og vænne sig til fællesspisning og en masse traditioner på den store skole. Det er svært at finde sig til rette, men hun får heldigvis hjælp af en sød dreng udenfor skolen. I "Sally alene i verden" er Sally ved at falde til på kostskolen. Men det traditionsrige høstbal og veninder, der svigter og hendes forelskelse i Johan fra 9. gør det svært at finde rundt i det hele.

Karen Vad Bruun beskriver ubesværet et helt genkendeligt pigeliv, som kun bliver mere interessant af, at Sally går på kostskole. Pigeproblemerne og interessen for drenge vil blive genkendt af alle danske piger. Der lægges op til en fortsættelse og læserne vil vente spændt på 3. bind i serien. Rigtig god og velskrevet ny pigeserie.

Læsere af Carlsens "Sommerfugleserien" vil også elske disse bøger, som også kan formidles til læsere af fx Ellen Holmboes "Bitz"-serie.