Bøger / skønlitteratur / roman

Førsteelskeren


Beskrivelse


Den kendte forfatter Nat Kaminski har mistet momentum i forhold til både sine bøger og alle kvinderne. Da kæresten og punksangerinden Veronica Lake dumper ham, lider hans maskulinitet og komiske selvoptagethed et alvorligt knæk.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2012

af

af

Helle Winther Olsen

d. 5. sep. 2012

Den flamboyante forfatter har begået en roman, som mest har karakter af en pastiche med lån fra triviallitteraturen og satiren og som handler om køn, forfattere, sex, kærlighed og skæbne. Læserne (overvejende kvindelige) vil være dem, som kender Skov fra medierne eller som fx også er friske på karakterer som Bitterfissen Bethany.

Nat Kaminski er i krise: som tidligere feteret og selvfed forfatter med ekspertise i erotiske romaner er det gået ned ad bakke både med litteraturen og kvinderne. Det hele er betonfeministernes skyld! Hans punksangerinde-kæreste Veronica Lake har forladt ham, forlaget opsiger kontrakten med ham og nu sidder han i Berlin og faker den som førsteelsker i mails til en kollega. Og der er ganske rigtigt flyttet en kvinde ind hos ham, ulykkesfuglen og bedragersken Rosa, men der er ikke meget sex i det. Til gengæld falder de over en bunke breve, som Veronicas mormor Gina har skrevet og som handler om et datidigt kvindeliv med misbrug og overgreb som kulminerer i indlæggelse på et psykiatrisk hospital. Persontegningen er groft skåret, og skrivestilen overlæsset og lidt for meget. En roman der sætter tingene på spidsen og sine steder ganske underholdende og syret.

Skov er helt sin egen, men læserne kan finde et stænk Kirsten Hammann og Maria Sveland.

En slags kønstematisk parodi og skæbnefortælling, der både vil underholde og sende svidende hip til det litterære miljø, til midaldrende mandlige forfattere - og til den feministiske forfatter selv.


Jyllands-posten

d. 13. sep. 2012

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 13. sep. 2012


Berlingske tidende

d. 13. sep. 2012

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 13. sep. 2012


Weekendavisen

d. 14. sep. 2012

af

af

Bettina Heltberg

d. 14. sep. 2012


Kristeligt dagblad

d. 13. sep. 2012

af

af

Liselotte Wiemer

d. 13. sep. 2012


Information

d. 14. sep. 2012

af

af

Mikkel Krause Frantzen

d. 14. sep. 2012