Bøger / faglitteratur

Førstehjælp til ekstramødre : sådan navigerer du i en sammensat familie


Beskrivelse


Til kvinder der er kæreste til eller gift med fædre, og dermed skal navigere i rollen som ekstramor. Med råd om hvordan man tackler parforholdet, forholdet til barnet, hverdagen, højtider, mandens ekspartner, jalousi mm.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2012

af

af

Mette Fersum

d. 9. nov. 2012

En bog til kvinder om at navigere i en sammensat familie med andres børn.

Der er ca. 350.000 børn i Danmark som ikke bor i en kernefamilie, men bor i sammensatte familier på andre måder. Den skal ses som en hyldest til alle de ekstramødre, der er villige til at vende blikket indad og være den forandring, de ønsker at se i stedet for at pege fingre af andre. Den handler om de følelser der opstår, når man går ind i et forhold med en mand der har et barn i forvejen. Det er bl.a. følelsen jalousi, hvor hun kommer med mange råd og øvelser til accept og det at bevare sin egen integritet. Et andet emne er familiefælleskab, og hvordan man kan gøre det trygt, så der er plads til alle parter med anerkendelse. Den handler også om regelsæt, og hvordan man forholder sig til det. Der er også et emne om kontrol m.m. Bogen er tydeligvis præget meget af en coachende tilgang. Hun arbejder meget med overbevisninger, selvrefleksion, matching, målsætning osv. Generelt er hendes holdning at løsningerne må vi finde hos os selv. Bogen har et fint layout. Den indeholder mange sider beregnet til at man selv skal skrive sine egne refleksioner ind, måske et lille minus til biblioteksbrug. Se evt. om bogen på forlagets hjemmeside: dpf.dk.

En anden bog om samme emne er Fusionsfamilien : vejen til succeser i din sammenbragte familie, 2009.

En udmærket bog. Der er fokus på, at man skal arbejde med sig selv i bogen. Den vil helt sikkert blive taget ned af hylden, hvis den udstilles.