Bøger / faglitteratur / vejledninger

Førstehjælp til knuste hjerter : en brugsbog om hjertesorg


Beskrivelse


Til voksne kvinder, der er ramt af en krise i form af ulykkelig forelskelse, skilsmisse, utroskab mm. Med praktiske anvisninger på, hvordan man kommer hel igennem hjertesorgen og håndterer negative tanker og følelser. Med øvelser, tests og refleksioner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

2007

Kun de færreste slipper gennem livet uden kærestesorg og brudte forhold, og denne lettilgængelige og grundige brugsbog henvender sig derfor bredt til mennesker, der har brug for støtte i en følelsesmæssigt kaotisk situation. Omslaget signalerer tydeligt, hvad bogen handler om.

Forfatteren har før skrevet om moderskab, tarot og nogle romaner. Hun har en letløbende pen og kommer her ind på mange forskellige varianter i hjertesorgforløb og måder at håndtere dem. Forskellige typer forhold beskrives med referencer til film/tv. Der er masser af gode råd undervejs, og læseren fornemmer, at alle slags følelser er tilladt, men der kan være mere eller mindre hensigtsmæssige måder at tackle dem på. Som redskab foreslås en arbejdsbog, man udfylder med udklip, lister og skriverier undervejs i den proces, som hun gennemgår yderst grundigt og med mange forslag til opgaver. Øvelserne og tests kan bruges til generel selvforståelse og opbygning af selvværd. Stilen er lidt snakkende og direkte henvendt til læseren, som forudsættes at være kvinde, forladt af en mand. Men bogen er brugbar for alle, uanset køn og seksuel observans.

Der er skrevet mange bøger om den svære kunst at mestre kærligheden og om de praktiske og følelsesmæssige problemer ved et brudt parforhold. Denne bog udmærker sig ved at være meget jordnær, indlevende og praktisk orienteret i forhold til at håndtere følelser.

Meget anvendelig, letlæst trøste- og arbejdsbog om at håndtere sorgen efter et brudt kærlighedsforhold.