Bøger / faglitteratur / erindringer

Folk - 80 over 80


Beskrivelse


80 portrætter i billeder og ord af mennesker over 80.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2017

af

af

Sanne Caft

d. 14. nov. 2017

Coffee table/bladrebog i stort format og lækkert design til både unge og gamle, der her vil få en parade af personer over firs med deres forskellige meritter præsenteret i et dobbeltopslag.

80 personer på 80+ præsenteres hver på et dobbeltopslag i denne bog i stort format. Hvert portræt består af et helsides fotografi primært i sort/hvid og med en helsides præsentation. Teksten præsenterer først den enkeltes (arbejds)liv i en kort note. Herefter en næsten helsides tekst, der i prosa lader den portrætterede komme til orde i dialog med skribent Asger Schnack. Forsiden er en collage i sort/hvid af pasfoto-store billeder af et udpluk af de udvalgte personer. Ud over portrætterne er der længere artikler af feministisk aktivist Emma Holten, professor Carsten Obel og journalist og forfatter Lone Kühlmann.

En lækker bladrebog med dybde. De mange forskellige portrætter viser diversiteten og livserfaringen blandt en lang række personer, der har gjort sig bemærket inden for kultur, sport, politik m.m. Læses nok primært plukvis, da den ellers kan få lidt opremsende karakter. En fin udgivelse i disse tider med den megen fokus på ungdom.

Flere af de portrætterede findes mere uddybende omtalt i selvstændige biografier eller samtalebøger. Denne vil tjene som introduktion til de, der ikke har en selvstændig (auto)biografi og som tankevækkende indlæg om alderdom og livserfaring.


Weekendavisen

d. 22. dec. 2017

af

af

Marta Sørensen

d. 22. dec. 2017