Bøger / skønlitteratur / roman

Folk med angst


Beskrivelse


Et usædvanligt gidseldrama, hvor en mislykket bankrøver låser sig inde sammen med en overentusiastisk ejendomsmægler, to bitre IKEA-afhængige, en gravid, en selvmorderisk multimillionær og en irriterende kanin.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2019

af

af

Christine Christensen

d. 27. sep. 2019

Et bankrøveri. Et gidseldrama. Et pistolskud. Det var nemt nok at ende her. Alt hvad der skulle til, var én eneste rigtig rigtig dårlig idé! Varm og bittersød komedie for et bredt publikum.

Det er dagen før nytårsaften i en ret lille by. I et af afhøringslokalerne sidder en ejendomsmægler og en politimand. Begge ser ud som om de helst vil være et helt andet sted. Politimanden, hans far (der også er politimand) ejendomsmægleren og en række andre aktører er nemlig involveret i et mildt sagt usædvanligt gidseldrama. Et gidseldrama det er fuldstændigt umuligt at hitte hoved og hale i. En række temmelig dysfunktionelle afhøringer bringer mere forvirring end opklaring, og de to hårdtprøvede betjente kæmper mod uret for at opklare det umulige; hvor er røveren, er han såret, hvorfor røvede han en kontantløs bank og hvorfor i alverden bad han kun om 6500 kr.?!.

At læse Fredrik Backman føles skiftevis som at få et varmt kram og skiftevis som, at få et spark i maven, skiftevis feel good og feel bad. Det er tragikomisk, empatisk, en kærlighedserklæring til livet og en påmindelse om dets forgængelighed. Det er sort og sarkastisk humor, fjollet og karikeret men frem for alt menneskeligt - altid menneskeligt.

Denne minder mere om En mand der hedder OveBjørneby end serien om Bjørneby. Læsere af Backman vil også være underholdt af Jonas Jonassons og Karin Brunk Holmqvists forfatterskaberDenne minder mere om En mand der hedder Ove end serien om . Læsere af Backman vil også være underholdt af Jonas Jonassons og Karin Brunk Holmqvists forfatterskaber.


litteratursiden.dk

d. 11. okt. 2019

af

af

Arne Larsen

d. 11. okt. 2019

Backmanns historie om et mislykket bankrøveri er både ekstremt morsom, men også rørende og med skarpe og fine beskrivelser af mennesker. Fredrik Backman har med denne historie nu seks romaner bag sig,...


Jyllands-posten

d. 8. jan. 2020

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 8. jan. 2020