Bøger / faglitteratur til børn

Folketinget


Beskrivelse


Opgaver på www.frilaesning.dk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2014

af

af

Hans-Christian Uth

d. 18. dec. 2014

Hvis man er 10-12 år gammel og gerne vil vide lidt om hvordan vores demokrati fungerer, og hvordan folketinget arbejder, så er denne lille fagbog en rigtig god mulighed.

I bogen kan man læse om, hvordan vi fik demokrati og grundlov, og om den korte periode under 2. verdenskrig, hvor vi ikke havde demokrati. Man kan læse om Christiansborg og Folketinget, om hvordan politikerne bliver valgt, og om deres arbejde med at lave love. I de sidste kapitler får man noget at vide om, hvordan unge og nye danskere bliver oplyst om vores demokrati. Bogen har indholdsliste og stikord, så man nemt kan finde rundt i bogen.

Bogen fortæller på en nogenlunde let måde om emnet, og der er mange illustrationer, som både giver en god stemning, og som er med til at forklare.

Om det samme emne findes der en lidt længere og sværere bog Demokrati og folketingFolketinget. Den er fra 2011 og er skrevet af en folketingspolitiker FolketingetOm det samme emne findes der en lidt længere og sværere bog Demokrati og folketing. Den er fra 2011 og er skrevet af en folketingspolitiker .