Bøger / faglitteratur

Folkevandringen til de rige lande : nordamerikanske erfaringer


Beskrivelse


Forfatteren gennemgår resultaterne fra den økonomiske forskning omkring integrationen på det amerikanske og canadiske arbejdsmarked gennem de sidste tre årtier og trækker på den baggrund perspektiver op for den danske integrationspolitik.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Bent Birk Kristensen

2008

Bogen henvender sig primært til fagfolk, som beskæftiger sig med integration og udformning af integrationspolitikker.

Tidligere chef for Rockwool Fondens Forskningsenhed, dr. phil. G. Viby Mogensen er blevet opfordret til at beskrive resultaterne af eksisterende forskning omkring integration i USA og Canada. Af verdens folkevandringer ender de fleste udvandrere i disse to lande, og det er betegnende, at resultaterne her er meget bedre end i de europæiske lande. Som sædvanligt er der fra forfatterens side tale om en meget veldokumenteret og omfattende analyse, som rækker fra 1970 og frem. Bogen skildrer bl.a. indvandringspolitikken i de 2 lande, omfanget og effekterne.

Bogen er den første på dansk om emnet.

En veldokumenteret og omfangsrig analyse af erfaringer med indvandring og integration på det nordamerikanske arbejdsmarked, som bl.a. kan anvendes til justeringer og tilpasning af dansk integrationspolitik.


Jyllands-posten

d. 10. apr. 2006

af

af

David Gress

d. 10. apr. 2006