Bøger / faglitteratur / opskrifter

Food pharmacy : en fortælling om tarmflora, gode bakterier, forskning og antiinflammatorisk mad - kan ordineres til alle, som vil spise sig til et sundere liv - kan ikke overdoseres


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj 2017

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 15. maj 2017

Du bliver hvad du spiser. Denne gamle talemåde er mere sand end du måske aner, for det du putter i munden har stor betydning for din tarmflora og dermed din evne til at holde en række kroniske sygdomme fra døren. For alle, der gerne vil leve sundere og interesserer sig for tarmens indflydelse på helbredet.

Svenske Mia og Lina driver sammen bloggen foodpharmacy.se, hvor de i årevis har skrevet om tarmflora og antiinflammatorisk mad. Nu udgiver de deres første bog om emnet. Forfatterne har allieret sig med professor Stig Bengmark, der har mere end 30 års erfaring fra forskning om mavens bakterier. Denne bog handler om gode og onde bakterier (hhv. Luke Skywalkers og Darth Vaders!), videnskabelige studier, hypokondri og grønne bananer. Forfatterne rådgiver om hvordan du kan spise så tarmvenligt og antiinflammatorisk som muligt, ved blandt andet at droppe forarbejdet og sukkerrig mad, spise masser af grøntsager og faste periodisk. Bogens 17 opskrifter er illustreret med farvefotos. Forrest indholdsfortegnelse, bagerst kildehenvisning.

Forfatternes pointer serveres med vid og humor, når fakta blandes med små anekdoter og opskrifter i denne letlæste og smukt layoutede bog.

Der findes en del nyere titler om det populære emne, fx bestselleren Tarme med charmeElsk din tarmElsk din tarm 2, der har vægt på den videnskabelige formidling. I Elsk din tarm og Elsk din tarm 2 er der flere opskrifter på tarmvenlig madDer findes en del nyere titler om det populære emne, fx bestselleren Tarme med charme, der har vægt på den videnskabelige formidling. I og 2 er der flere opskrifter på tarmvenlig madDer findes en del nyere titler om det populære emne, fx bestselleren Tarme med charme, der har vægt på den videnskabelige formidling. I Elsk din tarm og er der flere opskrifter på tarmvenlig mad.