Bøger / faglitteratur / opskrifter

Foodfanatic Thai


Beskrivelse


Thai-mad med internationalt præg. Autentiske thailandske retter, tilrettet så de er mulige at lave i Danmark.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2015

af

af

Camilla Sejerøe

d. 13. apr. 2015

Thai-mad i samme grafiske udformning som bloggen foodfanatic.dk. Nadia Mathiesen præsenterer her de retter, hun har lært i sin opvækst af sin mor, der havde thailandsk herkomst. Her er thailandsk autentisk køkken til alle.

Indholdet i denne bog er thai-mad med et internationalt præg. Udprægede thailandske retter, tilrettet så de er mulige at lave andre steder i fx Danmark. Først forord, lidt om basislager, råvarer og erstatningsvarer, samt køkkengrej. Dernæst diverse brugsanvisninger og menuforslag, inden vi kommer til retterne. Bagerst register. Farvefotos af mange af retterne.

Først og fremmest en meget smuk kogebog med stor æstetik. Der er de obligatoriske forårsruller, men også overraskelser. Der er menuforslag, så man kan sætte sine thai-retter sammen på en mere autentisk måde, og desserter, der blander thaikøkkenet med andre traditioner. Alt i alt en lækker, overskuelig og anvendelig kogebog, der fint matcher hjemmesiden og tidens krav.

Vi har en del asiatiske kogebøger, men ikke så mange kun om thai-mad. Brødrende Price havde det med i deres kogebog, Spise med Price fra 2013, og der er også noget at hente i diverse wok-kogebøger - men det er jo kun en lille del af det thailandske køkken.