Bøger / skønlitteratur til børn / roman

For altid og aldrig mere : William og Anna sørger


Beskrivelse


William, Anna og deres venner møder forskellige former for sorg, f.eks. i forbindelse med dødsfald i familien, alvorlig sygdom, kærestesorg, venner der rejser eller kæledyr der dør. Med oplæg til samtale og et efterord henvendt til de voksne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2013

af

af

Mads Overmark

d. 1. okt. 2013

Henvender sig til børn fra tredje til syvende klasse, der skal have hjælp til at forstå deres egen eller andres sorg. Den kan også bruges af lærere, pædagoger, studerende og forældre, som har brug for hjælp til de ofte vanskelige samtaler, der er forbundet med tab og sorg. Skal barnet læse/høre en eller flere af historierne, bør det have voksenhjælp til at få sat ord på følelser og støtte til at udsætte sig for smerten ved at tænke på og tale om et tab.

En udgivelse i serien Psykologi for børn. Bogen indeholder ti realistiske hverdagsfortællinger om børn, der oplever sorg over at miste en, der stod dem nær. Hver fortælling er på et par sider og handler om tab af kæledyr, bedsteforældre, kærester, venner og veninder samt forældre. Det er ikke kun dødsfald, men sorgen opleves lige stor, og kan være overvældende, når barnet oplever den første gang. Teksterne skal hjælpe barnet i gang med de samtaler, der er centrale for, at lære at leve med tabet og acceptere de følelser, som det udløser. De kan også bruges til at forstå andres reaktioner på at miste. Efter historierne findes der et kapitel til de voksne. Her understreges det nødvendige i samtalen. Der kan hentes inspiration til sorgarbejdet og en beskrivelse af sorg, som noget der sjældent står alene. Den er blandet med bl.a. angst, skyld og vrede.

Bogen er ret enestående i sin udformning. Af andre titler med sorg som tema bør nævnes Sorgbogen og Sorgens ansigt.

Bør være en del af alle skolers sorgberedskab.