Bøger / skønlitteratur til børn / roman

For altid Sigge


Beskrivelse


Endelig overlader Josefine pasningen af ponyen Sigge til 9-årige Elina. Det bliver en vidunderlig sommerferie med ridelejr, stævne og dramatiske rideture for både Elina og Rideskolen Agersø's Ponyer, også kendt som RAP-klubben.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2013

af

af

Maria Sjøblom

d. 26. sep. 2013

De hesteglade 6-10-årige piger har glædet sig til at der kom endnu et bind i serien RAP om Rideskolen Agersøs Ponyer. Serien egner sig til højtlæsning for de yngste og til selvlæsning fra cirka 9 år.

Den svenske forfatter Lin Hallberg har skabt et helt univers omkring Rideskolen Agersø, hvor bøgerne om "Sam og Sigge" lever sideløbende med "Bøgerne om Sigge". Her er vi nået til 11. bind i serien. Sommerferien står for døren og 4. klasse venter forude. Elina sørger stadig over hesten Atle, som døde i forrige bind. Men da Josefine er vokset fra Sigge og Elina må overtage tjansen som hestepasser for Sigge, bliver Elina lykkelig igen. RAP-klubben er lidt i opbrud. Nogle af pigerne vil ikke ride mere og så er det også lidt skræmmende at skulle overtage det store ansvar som hestepassere. Med støtte fra rideskolens ejer, Inger bliver det alligevel en skøn sommer med både ridelejr og Elinas første stævne. Læsbarheden er i top på grund af den store skriftstørrelse og den mundrette tekst, som suppleres fint af Margareta Nordqvists sort/hvide illustrationer. De dedikerede hestepiger vil helt sikkert kunne mærke forfatterens viden om og kærlighed til heste.

Bøgerne om Sigge ligger i den bedre ende af bibliotekets hesteserier. Den kan sammenlignes med Kirsten Sonne Harrilds bøger om Pjok og Petrine og de ældste i målgruppen kan med fordel henvises videre til UFO-klubben.

Endnu et rigtigt dejligt bind i serien om Sigge og Rideklubben Agersøs Ponyer.