Bøger / skønlitteratur / noveller

For en nats kærlighed


Beskrivelse


Noveller, der med sort humor og brutalitet skildrer den menneskelige psyke i fem af Zolas centrale noveller med katastrofale udfald.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2014

af

af

Louise Urban Andersen

d. 12. aug. 2014

Bogen henvender sig til læsere af Zola, der endelig kan læse noveller i sammenhæng.

Zola er mest kendt for sit hovedværk Familien Rougon, men især det åbne brev "Jeg anklager", der var stilet til den franske præsident i forbindelse med Dreyfus affæren. Han blev idømt et års fængsel for brevet, men flygtede til London. Denne novellesamling består af fem centrale fortællinger. Med sort humor og brutalitet afdækker Zola den menneskelige psyke, fra den psykopatiske titelnovelle "For en nats kærlighed", til den realistiske "Store Michu" om skolesystemet frem til "Angeline", udgivet posthumt, der filosoferer over begrebet sandhed. Oversætter Annette Davids efterskrift binder novellerne flot sammen og sætter dem i perspektiv.

Der er tidligere udgivet en novellesamling i e-bogs form med samme titel, men indeværende bog indeholder færre noveller. Til gengæld bliver den nu tilgængeliggjort i fysisk form, og oversætterens efterskrift binder novellerne fint sammen ved at sætte dem ind i en historisk og stilistisk kontekst. Der er ikke udgivet ret mange noveller af Zola på dansk, og i de danske biblioteker kan de være svært at få fat på.

En brutal, men alligevel humoristisk samling af fem centrale noveller fra Émile Zolas forfatterskab, der viser at han var en mester i genren. I de danske biblioteker er der ikke mange af Zolas noveller tilgængelige, så denne samling vil bestemt bidrage med noget nyt på hylderne.


Berlingske tidende

d. 23. aug. 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 23. aug. 2014


Information

d. 5. sep. 2014

af

af

Torben Brostrøm

d. 5. sep. 2014