Bøger / skønlitteratur / roman

For enden af perronen


Beskrivelse


Ulykkelige, berusede, midaldrende Peter står på perronen, klar til at gøre en ende på det hele. I tilbageblik får vi historien om hans ungdom og voksenliv.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2018

af

af

Karina Høyer

d. 3. sep. 2018

Ulykkelige, berusede, midaldrende Peter står på perronen, klar til at gøre en ende på det hele. I tilbageblik får vi historien om hans ungdom og voksenliv. En samfundsskildring fortalt i en kludetæppefortælling om venskab, kærlighed og familie. For læsere af romaner der handler om mennesker og vores forhold til hinanden.

Selvom romanen starter i 2017, tager fortællingen sit udgangspunkt i 1982, hvor Peter starter på en katolsk skole på Østerbro. Her møder Peter de tre veninder Agnes, Ellen og Gunilla. Igennem tre årtier udfoldes Peters forhold til de tre piger. I samtaler med tiden forsøger Peter at finde en sammenhæng i sit liv og sin forbindelse til de tre piger, der gennem hele Peters liv spiller afgørende roller.

En veloplagt og skarp roman der handler om tiden der går, uanset hvad vi gør. Der tages god tid, så læseren kommer helt ind under huden på karaktererne og deres til tider forviklede forhold til hinanden. Romanen er velstruktureret og lader elegant samtiden spille en stor rolle i sin udvikling. Meget fin roman til brug i læsekredse.

Forviklinger i menneskers forhold til hinanden beskrives også i UndskyldningenMartin & VictoriaEn uskyldig familie mens det skarpe tidsbillede kan minde om klassikeren Martin & Victoria selvom nærværende roman dog er til den mere voksne læser. Den dysfunktionelle familie kan minde om Katrine Marie Guldagers En uskyldig familieForviklinger i menneskers forhold til hinanden beskrives også i Undskyldningen mens det skarpe tidsbillede kan minde om klassikeren selvom nærværende roman dog er til den mere voksne læser. Den dysfunktionelle familie kan minde om Katrine Marie Guldagers En uskyldig familieForviklinger i menneskers forhold til hinanden beskrives også i Undskyldningen mens det skarpe tidsbillede kan minde om klassikeren Martin & Victoria selvom nærværende roman dog er til den mere voksne læser. Den dysfunktionelle familie kan minde om Katrine Marie Guldagers .


litteratursiden.dk

d. 9. okt. 2018

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 9. okt. 2018

Historien om manden på perronen er en god fortælling, som fænger og lever i kraft af sine fremragende tidsbilleder af de seneste 40 år. Peter står på perronen på Nørreport Station og venter på det næ...


Jyllands-posten

d. 23. okt. 2018

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 23. okt. 2018


Kristeligt dagblad

d. 6. nov. 2018

af

af

Lars Handesten

d. 6. nov. 2018


Information

d. 5. okt. 2018

af

af

Mathilde Moestrup

d. 5. okt. 2018