Bøger / skønlitteratur til børn / roman

For evigt din


Beskrivelse


Ida forsøger at finde sig til rette i 1980'ernes Danmark. Her balancerer hun i det svære ungdomsliv mellem fester, venner, forventninger og forelskelse.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2012

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 9. jan. 2012

Ny bog i serien Kontekst + intertekst hvor målgruppen er unge fra ca. 13 år. Serien er oplagt til brug i undervisningen i folkeskolens ældste klasser. Primær målgruppe i forhold til indkøb er skolebiblioteket.

Seriens formål er formidling af ny dansk ungdomslitteratur via klassiske kanonværker - under betegnelsen "skrive på ryggen". Denne mini-roman er skrevet på ryggen af Snedronningen. I romanen inspireres og forholder Cecilie Eken sig til Andersens eventyr. Vi følger Ida, som forsøger at finde sig til rette i et udfordrende ungdomsliv med op- og nedture. Bogen afsluttes med beskrivelse af konceptet samt eventyret Snedronningen. Kontekst + intertekst ledsages af Litteraturdidaktik - intertekstuel læsning af Torben Weinreich.

Der findes ikke tilsvarende litteratur på nuværende tidspunkt. Der er dog netop udkommet to andre titler i samme serie: Skyld af Bent Haller og Ørkenland af Hanne Kvist.

Konceptet "skrive på" er en genial metode til formidling af et klassisk værk i en undervisningssituation. Cecilie Eken balancerer flot i sin inspiration og forholder sig på fin og tro vis til Snedronningen. Mini-romanen kan klart anbefales til brug i undervisningen. Et velskrevet og -disponeret værk.


Politiken

d. 25. feb. 2012

af

af

Christel Wiinblad

d. 25. feb. 2012


Børn & bøger

Årg. 65, nr. 3 (2012)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 65, nr. 3 (2012)