Bøger / skønlitteratur til børn / roman

For foden af trappen


Beskrivelse


Krimi. Samson og hans familie flytter til en ny by. Til hans overraskelse bor der også en anden i hans nye værelse - nemlig den 15-årige pige Ella. Men Ella er død, og hendes ånd vandrer stadig hvileløst rundt i det gamle hus. Hun kan ikke finde fred, før hun finder ud af, hvem der myrdede hende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2010

af

af

Vera Hollerup

d. 28. okt. 2010

Denne bog henvender sig til yndere af moderne spøgelseshistorier af den type, der udspiller sig i ungdommelige miljøer. Den meget fine og elegante forside udtrykker med al ønskelig tydelighed, hvad bogen indeholder. Målgruppen er både piger og drenge fra 12 år.

Forfatteren har skrevet flere bøger for unge, bl.a. Pandoras æske, 2010, der også kombinerer ungdom og paranormale oplevelser. Den unge Samson er flyttet med sin familie til en ny by for at starte på en frisk efter en slem oplevelse. Samson, der er en nørd og enspænder, opdager, at der er en anden beboer i hans værelse. Det er pigen Ella, en hvileløs ånd, som hjemsøger det gamle hus, da hun her blev myrdet af en af sine gamle venner. Det er kun Samson, der kan se og høre hende. Men Ella ved ikke hvem, der myrdede hende. Det skal Samson hjælpe hende med at opklare. Han infiltrerer nu Ellas gamle vennekreds for sammen med hende at opklare forbrydelsen. Ellers kan Ella ikke komme videre på sin rejse efter døden. Det er en virkelig spændende, gribende og meget velskrevet bog. Det gode plot er skrevet i en flydende stil med gode replikker. Man fornemmer et naturligt skrivetalent med stort potentiale. Jeg blev hurtigt fanget ind af historiens drive og fortættede stemning. Der er også plads til lidt subtil humor, når Ella forstyrrer Samsons seksuelle aktiviteter.

Denne bogs læsere bør også læse Pandoras æske af samme forfatter.

En rigtig spændende spøgelsesroman for børn og unge. Velskrevet, fængende og gribende.