Bøger / skønlitteratur til børn / roman

For god til at dø


Beskrivelse


Overvægtige Stella mobbes kraftigt af pigerne i hendes gymnasieklasse og homoseksuelle Joel må tåle sin papfars evindelige hån. I en chat på en hjemmeside om selvmord mødes de, og en aften går de ud for at gøre alvor af det ...

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2009

af

af

Elin Søborg

d. 23. okt. 2009

En stille, intens roman for unge i 12-16-års-alderen om mobning og selvmord. Omslaget vil nok mest appellere til pigerne.

Af forfatteren er tidligere på dansk udkommet Lårkort, 1999, om voldtægt og Klaras hemmelighed, 2007, om børn med forældre i fængsel. Her er så historien om overvægtige Stella, der mobbes af de andre piger i gymnasiet, og bøssen Joel fra samme klasse, der diskrimineres af sin papfar. De mødes på en hjemmeside om selvmord, og efter en specielt hård tid finder de sammen om at begå selvmord, og de går ud for at blive kørt over af toget. De bliver fundet af Stellas mor og kommer i behandling. Sproget er ligefremt og mundret, og problemerne, især dem omkring mobningen, står klart. Løsningerne kan godt virke lidt for hurtige, til gengæld giver de håb til dem med problemerne.

I 2008 kom Sanne Søndergaards Kære dødsbog om en pige, der nøje planlægger sit selvmord, og i 2006 kom Mats Berggrens Den aften alt gik amok om Martin, der vil forhindre Marias selvmord. Begge bøger er for samme målgruppe som denne og gode romaner for unge om emnet.

En roman, der ikke har sin styrke i personbeskrivelserne, men har et godt hold på især problemet med grov mobning og har ideer til løsninger på problemerne.


Berlingske tidende

d. 11. dec. 2009

af

af

Kari Sønsthagen

d. 11. dec. 2009