Bøger / skønlitteratur / roman

For Guds skyld : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi fra Oslo, hvor advokaten Svend Foyn for at forsvare en højreekstremist, der er anklaget for mord på en afrikansk udvekslingsstudent, må grave i både Tanzania og norsk udviklingsbistand.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Per Månson

2008

Mehlum er endnu en god norsk repræsentant for skandinavisk samfundskritisk kvaliteskrimi.

Det er den norske forfatters tredje krimi med Tønsberg-advokaten Svend Foyn i hovedrollen. Han skal nu for anden gang forsvare en højreekstremist, der er anklaget for mordet på muslimsk afrikansk studerende. For at gøre det må han rejse til Tanzania, hvor han får rodet op i livsfarlige sager, der har rødder til både nuværende magthavere og norsk udviklingspolitik. Det er en meget spændende, kompliceret og plausibel historie, der med Foyn som fortæller sprogligt er tæt på Chandler og Hammett-traditionen og med sit valg af en forsvarsadvokat som hovedperson virker forfriskende indenfor genren.

Romanen er naturligvis for læsere af skandinaviske kvalitetskrimier, men sprogligt er den også på niveau med de klassiske amerikanske hårdkogte krimier og indholdsmæssigt i familie med Le Carrés thrillere om nykolonialisme.

En glimrende samfundskritisk krimi, der fint kan måle sig med fx Larsson og Mankell.


Jyllands-posten

d. 3. juni 2008

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 3. juni 2008


Weekendavisen

d. 25. apr. 2008

af

af

Klaus Rothstein

d. 25. apr. 2008


Berlingske tidende

d. 21. juni 2008

af

af

Mette Strømfeldt

d. 21. juni 2008