Bøger / skønlitteratur til børn / rim

For klam til et kram?


Beskrivelse


En billedbog på vers, der fortæller om Blob der gerne vil have et kram af sin sneglemor. Han spørger sine venner, de forskellige dyr om hvad han skal gøre for at få et kram, og får mange gode råd og bliver klædt ud. Men kan en snegl overhovedet give et kram?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2015

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 15. jan. 2015

Sneglen Blop undrer sig over, at mor aldrig giver ham et ordentligt kram. Han beder om råd fra andre dyr og får mange gode råd. Billedbog på vers for børn fra 2-5 år og deres oplæsende voksne.

Blob vil gerne have et kram, og får mange gode råd fra sine venner. Katten mener han skal have pels, grisen snakker om krølle på halen, og geden synes horn og hageskæg må hjælpe. Det manglende kram fra moren skyldes dog ikke manglende ømhed eller kærlighed, men det faktum at snegle ikke har arme, så Blob ender med at få et trutkys i stedet. Makkerparret Jeanne Willis og Tony Ross har flere gode billedbøger bag sig, fx Flodpest?. Illustrator er desuden velkendt for serien om Den lille Prinsesse.

Sød billedbog, der lægger op til en hyggelig læsestund. Verseformen kræver tilvænning i starten, men vinder ved nærmere bekendtskab. Flotte illustrationer i tegnerens sædvanlige stil.

Det allerførste kys handler også om et dyr der gerne vil bekræftes i, at det er elsket.