Bøger / skønlitteratur / roman

For mange missiler


Beskrivelse


Krimi. Den nordjysk baserede specialstyrke, Rigsvåbnet, udsættes for hævnangreb lokalt og involveres i en international sag med rockere og våbenhandel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2015

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 24. feb. 2015

Specialstyrken "Rigsvåbnet" er baseret i Frederikshavn og involveres i endnu en dramatisk sag - lokalt og internationalt. For læsere af de tidligere bind i serien og andre spændende bøger i den lette ende af genren.

Et tyveri fra en nordjysk ammunitionsfabriks depot, tyske og østeuropæiske våbenhandlere, en voldelig rockergruppe og en nylig opstået organisation kaldet "The Fixers" er aktørerne på den ene side, mens medlemmerne af Rigsvåbnet og politiet i Frederikshavn, Holland, Sverige og Tyskland er det på den anden side. Samtidig findes en pensioneret tysk advokat dræbt i Sæby. Alle dele indgår i et plot, hvor rockeropgør, narko og terror indgår sammen med en del lokalkolorit, hævnangreb på "Rigsvåbnet" og medlemmernes indbyrdes relationer.

Med mange henvisninger til gruppens tidligere sager og med forfatterens synspunkter på lokale forhold og det noget fortænkt komplicerede plot virker bogen ufokuseret, og bogen blev aldrig rigtigt spændende. Som i seriens tidligere bind afsluttes bogen med opskrifter fra Provence. Spændingsbog og krimi i den lettere ende af spektret med skabelonagtige skurke.

Bogen er mht. stil og spænding helt på niveau med seriens første 3 bind og tilfører hverken serien eller genren nyt. Ikke på niveau med Henrik Desmonds bøger i samme genre.