Bøger / skønlitteratur / noveller

For meget lykke : noveller


Beskrivelse


Noveller. Med sin skarpe pen leverer forfatteren stærke psykologiske dramaer om menneskelige relationer i genkendelige temaer med et tvist.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2013

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 18. apr. 2013

Bogen For meget lykke består af 10 forskellige noveller. Kan formidles bredt, men appellerer nok mest til modne kvinder. Forsiden er underspillet og gør ikke noget væsen af sig.

Der er udgivet seks andre novellesamlinger på dansk af den canadiske forfatter Alice Munro (f. 1931). Alice Munro har bl.a. vundet Man Booker International Prize. Fælles for novellerne er, at de er dagligdags, genkendelige temaer med et tvist. Fuld af psykologisk indsigt foldes historierne ud, hvor det er menneskernes relationer og følelser, der er i højsædet. Knugende sorg og mennesker der får skruet sig længere og længere ned i håbløsheden. Ofte med en pludselig drejning - afklaring og nyt håb, eller nagende tvivl. Sproget er skarpt og præcist. Mange af novellerne er melankolske, og man bør læse dem med pause imellem hver fortælling, så de rigtigt når at bundfælde sig.

Alice Munro kan sammenlignes med sin ene oversætter Ida Jessen, eller fx Ian McEwan, der også er stærke på de psykologiske dramaer og relationerne mellem mennesker.

En samling stærke noveller, der flår i følelserne, serveret af en skarp pen.


litteratursiden.dk

d. 13. maj 2013

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 13. maj 2013

Alice Munros enkle skrivestil er en fornøjelse at læse og fordybe sig i. Novellesamling af forventeligt Munro-format. Forventningerne er høje, når Munro atter får oversat og udgivet en novellesamling....


Berlingske tidende

d. 18. maj 2013

af

af

Kathrine Lilleør

d. 18. maj 2013


Jyllands-posten

d. 11. maj 2013

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 11. maj 2013


Weekendavisen

d. 25. apr. 2013

af

af

Helle Merete Brix

d. 25. apr. 2013


Kristeligt dagblad

d. 23. maj 2013

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 23. maj 2013