Bøger / skønlitteratur til børn / roman

For vildt! - hvad har du tænkt dig?


Beskrivelse


Har du prøvet at være misundelig på din bedste veninde? Ved du, hvordan du ville reagere, hvis du var? I bogen her er du selv hovedpersonen Alma, og du er med til at bestemme, hvordan historien udvikler sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. dec. 2017

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 12. dec. 2017

Her er læseren selv hovedpersonen Alma, som påstår, at Karl-Emil fra ottende er vild med hende. Frilæsning for 9-11-årige.

Bogen indleder med en kort historie om Alma, der er misundelig på veninden Mille, fordi hun er den bedste på holdet til springgymnastik. Alma sætter sig for at give Mille noget at være misundelig over, og det roder hende ind i en masse forviklinger og løgne om bl.a. Karl-Emil, en talentspejder og en turné med et boyband. Efter det indledende kapitel er det læseren, der styrer handlingen. Som hovedperson afgør du nemlig efter hvert kapitel, hvilket af to mulige valg, Alma foretager. Bogen kan på den måde læses flere gange og med ikke mindre end 18 forskellige slutninger. Bogen, der har lix 17, er med hårdt omslag og uden illustrationer.

Kombinationen af pigekonflikter og "du er selv hovedpersonen" fungerer rigtig godt, fordi læseren har indflydelse på handlingen og er nødt til at tage aktivt stilling til en række dilemmaer. Bogen er hurtigt læst, men kan sagtens læses flere gange ud fra forskellige tilgange: Hvordan udvikler historien sig fx, hvis jeg vælger i modstrid med min overbevisning? Ulempen er, at kapitlerne er korte, og at man skal bladre en del rundt i bogen for at holde gang i handlingen.

Der er tidligere udgivet to bøger om Alma - se fx Helt gratis!Daniel fra B-klassenAmirs amulet. Bøgerne Daniel fra B-klassen og Amirs amulet af Mette Finderup tager også pigeemner op i "du er selv hovedperson"-formenDer er tidligere udgivet to bøger om Alma - se fx Helt gratis!. Bøgerne og Amirs amulet af Mette Finderup tager også pigeemner op i "du er selv hovedperson"-formenDer er tidligere udgivet to bøger om Alma - se fx Helt gratis!. Bøgerne Daniel fra B-klassen og af Mette Finderup tager også pigeemner op i "du er selv hovedperson"-formen.