Bøger / skønlitteratur / noveller

Forår på Ansar : og andre SF noveller


Beskrivelse


13 fremtidsfortællinger og science fiction-noveller. Samfundet, hverdagsmennesket og dagligdagen ude i fremtiden er centrale temaer for novellerne og bogen egner sig godt til opgaveskrivning.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2014

af

af

Sanne Caft

d. 18. nov. 2014

En buket moderne dansk science fiction i novelleform med alt fra rumrejser til overvejelser om, hvem der egentlig er egnet til overlevelse.

Novellesamling, hvor forfatteren skriver om klassiske temaer inden for genren som dystopi og tidsrejser og små lukkede samfunds sammenbrud ved skræmmende hændelser. Forsiden er en collage af en liggende kvinde og syrede blomster. "Flugten" om et koldt robotsamfund og "Møde med en engel" om en tidsrejsende engel i et sterilt fremtidssamfund er blot nogle af titlerne på de mange og forskellige tekster, som udgør samlingen. Forfatteren har tidligere skrevet til science fiction-blade og nogle af novellerne har tidligere været udgivet. Alle er dog omarbejdet til denne samlede udgivelse.

Forfatteren jonglerer med både store tematikker, mange idéer og genrens karakteristika i en alsidig samling. Forfatteren har skrevet et informativt forord, der også vil øge anvendelsen til opgaveskrivning. Samlingen indeholder flere rigtig gode og tankevækkende noveller og et par, der virker mindre inspirerede.

Øvrige udgivelser af nyskreven dansk science fiction er fx Helle Aarøe Nissen Urmunden og andre SF novellerMinerne på Orthomyx og andre SF noveller og Flemming R. P. Rasch Minerne på Orthomyx og andre SF novellerØvrige udgivelser af nyskreven dansk science fiction er fx Helle Aarøe Nissen Urmunden og andre SF noveller og Flemming R. P. Rasch .


litteratursiden.dk

d. 3. feb. 2015

af

af

Jette Holst

d. 3. feb. 2015

Forår på Ansar af Ib Johansen er ottende bog i Science Fiction Cirklens serie med science fiction noveller af danske forfattere. Fem af novellerne har tidligere været udgivet i anden sammenhæng, men...


Himmelskibet

Nr. 43 (2015)

af

af

Flemming R.P. Rasch

Nr. 43 (2015)