Bøger / faglitteratur / kogebøger

Forårsfristelser


Beskrivelse


Hverdagsretter og uhøjtidelig festmad.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2012

af

af

Birgit Sloth

d. 23. mar. 2012

Forårsfristelser er en meget rammende titel på denne bog, der giver ideer til mad og borddækning, da den er fyldt med skønne fotografier af forårsblomster, årstidens råvarer og hyggelige sammenkomster. Ung som gammel vil ikke kunne lade være med at bladre i bogen og lade sig friste.

Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdal er meget produktive på kogebogsmarkedet. Bl.a. har de sammen lavet hele serien med titelbegyndelsen "spis godt", og senest Franske makroner & cupcakes. Med udgangspunkt i årstidens råvarer som stenbiderrogn, asparges og rabarber, krydderurter som purløg, ramsløg og skovsyre samt spiselige blomster som bellis og lavendel giver bogen opskrifter på retter til enhver lejlighed. Opskrifterne er kortfattede og lidt upræcise. De ville være mere anvendelige, hvis der var forslag til alternativer, men er inspirerende for den, der tør prøve lidt selv. Mange af retterne er enkle og hurtige at lave. Retterne er nye variationer af klassikere inspireret af især det nye nordiske køkken, og det fungerer godt. Mellem opskrifterne er der lidt oplysninger om nogle af årstidens råvarer, traditioner og enkle tips til pynt.

Bogen er i helt samme stil som Solskin & sommermad og Vintermad der varmer fra 2004 og 2005, som Rasmussen og Skovdal også har lavet sammen. Den vil have samme efterspørgsel som disse, der stadig udlånes pænt.

En inspirerende kogebog med enkel mad der vil tiltale mange, og som ligger i toppen layoutmæssigt.