Bøger / skønlitteratur / roman

Forårsjagt


Beskrivelse


Tessan driver sin restaurant i den lille svenske by Rosengädda og bor alene sammen med sin lille datter Marta og geden Bella. Hun er tilfreds med sit liv, men må indse at hun ikke kan drive restauranten uden hjælp.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. apr. 2016

af

af

Maria Sjøblom

d. 27. apr. 2016

Svensk feelgood roman om Tessan, der har skabt sig et godt liv sammen med geden Bella, datteren Marta og en vidt forgrenet, utraditionel og udvidet familie med flere fædre. For både chick lit læsere og dem, der elsker en god landsby-fortælling.

Tessan har fået indrettet sit liv, nøjagtigt som hun bedst kan lide det. Tessan driver sin egen restaurant i den svenske stationsby Rosengädda og bliver nødt til at træffe svære valg om, hvordan hun vil leve sit liv. Tessan's lille datter, Marta, bor skiftevis hos Tessan og hos sin ekstra familie. Tessan bliver kurtiseret af byens rige godsejer, men vil helst bare klare sig selv. Hun må dog alligevel indse, at hun har brug for hjælp til at drive den succesfulde restaurant og lægger en annonce på nettet. Da hjælpen endelig kommer og 2 mennesker ringer på hendes dør, bliver det både et opgør med fortiden og et håb for fremtiden.

Her er svensk idyl tilsat selvironi og en kvinde, der vil leve sit liv, som hun vil. Det er 3. del af den hyggelige og hjertevarme serie om Tessan, som starter med Næste stop Rosengädda!. Bogen kan sagtens læses separat, hvis man lige bruger lidt tid på at få styr på alle personerne i det indledende resumé.

Chick lit genren har fået et kærkomment twist i denne serie og bogen tager fat på dybere emner end normalt for genren. Små gule citroner af Kajsa Ingemarsson er svensk chick lit i samme stil, men foregår i et storbymiljø.


litteratursiden.dk

d. 3. juni 2016

af

af

Rikke Bødker

d. 3. juni 2016

Hambergs tredje roman om Rosengädda er som sædvanlig pivende urealistisk men underholdende og morsom at læse. I Rosengädda har Tessan fået sin restaurant på den gamle station, men hun mangler hjælp, e...