Bøger / skønlitteratur / digte

Forandring : 777 haiku


Beskrivelse


Samling af haikudigte om mange forskellige emner fx erotik, kærlighedserklæringer, naturoplevelser, erkendelser og filosofiske betragtninger.

EmneordAnmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 18. maj 2011

Generelt en smal målgruppe til lyrik. Men der er en mindre målgruppe af dedikerede lyriklæsere, som ser en samling danske haiku-digte som en ren godbid. Ole Lillelunds samling kan evt. også bruges i forskellige undervisningssituationer som eksempel på dansk haiku-digtning.

Ole Lillelund tør jeg positivt karakteriserer som en "undergrunds-figur" i den danske lyrikverden. Nye samlinger er fx Guanoelegier fra 2009 og Mantra fra det sagnomspundne intet fra 2010. Og jeg er poetisk imponeret over hans nye samling af haiku-digte. At det som udgangspunkt er svært for en europæer at "haiku-digte" fortæller både forordet skrevet af "Mr. High Junk", og digterkollegaen Morti Vizki er citeret sådan: "det eneste gud finder absolut uspiseligt er haiku skrevet af europæer." Så OL har hårde odds. Om han helt løser opgaven sammenlignet med japansk haiku-digtning vil jeg lade andre bedømme, men jeg får bestemt noget poetisk givende ud af samlingen. Et eksempel er digtet "erotik": "forført i toget/ hun havde ingen trusser på/ barberskum virker". I øvrigt flot omslagstegning af Fatullah Luqman Youssouff.

Dansk forfatterforening har faktisk et "haiku-netværk" og mange danske lyrikere forsøger sig, fx Pia Tafdrup med Boomerang eller Hanne Hansen med Havfrue på land.

Flot samling af danske haiku-digte, der kan bruges som præsentation af haiku på mindre biblioteker, og som et oplagt valg på større bibliotekers velassorterede hylder.


Berlingske tidende

d. 26. aug. 2011

af

af

Jørgen Johansen

d. 26. aug. 2011