Bøger / faglitteratur

Forandringens formationer : udfordringerne i at bevare fremtiden i den lærende organisation


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jørgen Bartholdy

2007

At igangsætte forandringsprocesser er en af det vigtigste opgaver indenfor ledelse i dag. Mange opdager dog hurtigt at igangsættelse langt fra er nok. En af forfatterens hovedteser er, at langt de fleste forandringsprocesser mislykkes, fordi der ikke bliver fulgt godt nok og tilstrækkeligt op på de udviklingsprogrammer, der igangsættes. Bogen henvender sig til ledere på et overordnet niveau og til studerende og undervisere indenfor området.

Peter M. Senge er en af de kendeste tænkere og teoretikere indenfor forandringsledelse. Han er lektor ved M.I.T. og har grundlagt Society of Organizational Learning. Han er bredt anerkendt indenfor området og har flere betydende bøger bag sig. Både han selv og medforfatterne er kyndige skribenter, der kender deres stof til bunds. De er dygtige formidlere, og bogen er lige til at gå til. Bogen inddrager læseren og stiller spørgsmål og kommer med helt konkrete eksempler. Det øger brugsværdien som praktisk værktøj men koster også i overskuelighed.

Senges egen Den femte disciplin er blevet en af de mest indflydelsesrige managementbøger og siger noget om det niveau Senge ligger på i det meget store felt af managementguruer. Der er imidlertid meget indenfor emnet og med sine knap 600 sider, vil bogen blive valgt fra af mange travle ledere.

Omfattende værk om hvordan man sikrer, at forandringsprocesser bliver holdt i gang i længere forløb. Redigeret og i vid udstrækning også skrevet af en af managementverdenens helt store.Informationer og udgaver