Bøger / faglitteratur

Forandringens vinde : nye teknologihistorier


Beskrivelse


Indblik i forskellige tekniske landvindingers historie og betydning for det moderne menneskes hverdag. Om bl.a. atomenergi, vindmøller, den personlige computer og internettet.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 29. jan. 2015

Fire videnskabshistorikere fascinerer med deres nye bog læsere som interesserer sig for teknologiens udvikling og historik.

Videnskabshistorikerne Kristian Hvidtfelt Nielsen, Keld Nielsen, Hans Siggaard Jensen og Henry Nielsen beskriver med udgangspunkt i emnerne: "Energiteknologi", "Kommunikations- og informationsteknologi" og "Militærteknologi", hvordan de tekniske landvindinger har bevæget sig fra teknologisk ide til den hverdag vi kender i dag. Blandt delemnerne er fx atomenergi, opfindelsen af radioen, udviklingen af den personlige computer og militærteknologiens betydning for udviklingen af internettet. Under afsnittet om energiteknologi besvares bl.a. spørgsmål om, hvorfor Danmark er blevet "verdens førende vindmølleland", og hvorfor der aldrig kom atomkraft i Danmark. Bogen har fotos, liste med inspiration til yderlig læsning og korte biografier af de fire forfattere.

Yderst fascinerende og velskrevne teknologihistorier, hvor man som læser er godt underholdt samtidig med at man ikke kan undgå at lære tankevækkende nyt om den teknologiske udvikling vi alle er afhængige af og som hele tiden på godt og ondt forandrer vores verden.

3 af bogens forfattere har bl.a. også skrevet en lignende bog Skruen uden endeMenneskeskabt, der udkom første gang i 1991. En kronologisk bredere antologi er Menneskeskabt3 af bogens forfattere har bl.a. også skrevet en lignende bog Skruen uden ende, der udkom første gang i 1991. En kronologisk bredere antologi er .


Historisk tidsskrift

Bd. 115, h. 1 (2015)

af

af

Anita Kildebæk Nielsen, Klaus Rasmussen

Bd. 115, h. 1 (2015)