Bøger / faglitteratur

Forandringsledelse : teori og praksis


Beskrivelse


Lærebog i organisationsforandringer og ledelsen heraf. For ledere, studerende og undervisere med interesse i håndtering af forandring i organisationer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. apr. 2021

af

af

Morten Brynildsen

d. 12. apr. 2021

Lærebog i organisationsforandringer og ledelsen heraf. For ledere, studerende og undervisere med interesse i håndtering af forandring i organisationer.

Denne er den kraftigt reviderede og videreudviklede udgave af Forandringsledelse og forandringskommunikation. En bred lærebog i forandringsledelse set primært fra et klassisk perspektiv. Med omdrejningspunkt i modellen "forandringshjulet" giver Bjarne Kousholt sine forslag til optimal håndtering af forandring i virksomheder og organisationer. Bogen veksler mellem at opridse en stor mængde teorier og modeller omkring forandringsledelse og eksemplificere med uddrag fra forfatterens erfaringer på området. Disse eksempler fungerer som oplæg til øvelser, hvor læseren selv kommer i spil ved at skulle vurdere, hvordan teorien kan lægges ned over praksis. Omfattende litteraturliste og stikordsregister til slut.

Det er grundlæggende teoriafsnit, som bør læses i helhed, men ellers fungerer bogen også som opslagsværk. De mange eksempler letter den ellers teoretisk tunge læsning.

Bogen lægger sig tæt op ad ProjektledelseI spidsen for forandringerOm forandringsledelseForandringsledelse og forandringskommunikation, der bruger samme tilgang til at beskrive et relateret område. John P. Kotter er internationalt kendt for sin tilgang til forandringsledelse: Se I spidsen for forandringer og Om forandringsledelse Forandringsledelse og forandringskommunikationBogen lægger sig tæt op ad Projektledelse, der bruger samme tilgang til at beskrive et relateret område. John P. Kotter er internationalt kendt for sin tilgang til forandringsledelse: Se og Om forandringsledelse Forandringsledelse og forandringskommunikationBogen lægger sig tæt op ad Projektledelse, der bruger samme tilgang til at beskrive et relateret område. John P. Kotter er internationalt kendt for sin tilgang til forandringsledelse: Se I spidsen for forandringer og Forandringsledelse og forandringskommunikationBogen lægger sig tæt op ad Projektledelse, der bruger samme tilgang til at beskrive et relateret område. John P. Kotter er internationalt kendt for sin tilgang til forandringsledelse: Se I spidsen for forandringer og Om forandringsledelse .