Bøger / faglitteratur

Forbandede fremskridt : portræt af en verden, hvor ny teknologi forandrer livet for milliarder af mennesker


Beskrivelse


Gennem seks nedslag tegnes et portræt af en tid hvor den teknologiske udvikling betyder forskudte magtbalancer og uoverskuelige dilemmaer for myndigheder, virksomheder og borgere. Hvordan kan vi udnytte den nye teknologi uden at blive ramt af dens skyggesider?

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2019

af

af

Lars Ovesen

d. 19. dec. 2019

Vil du gerne have et øjebliksbillede af teknologien i dag, og en dybere forklaring på hvordan vi er nået hertil. Så bør du kigge nærmere på denne bog, som sikkert, vil give dig svar på nogle af dine spørgsmål. For den teknologiinteresseret og bestemt også for den opgaveskrivende.

Bogen indledes med et forord hvor forfatterne Johan og Adam Moe Fejerskov, som er brødre, fortæller om hvad læseren kan forvente samt om baggrunden for bogen. Herefter beskrives teknologi, på godt og ondt. Læs eksempelvis om russiske (internet)troldefarme, om børn og skærme, om menneskerettigheder på mobilen eller om Silicon Valley. Der afsluttes med en opsamling, et noteafsnit samt en litteraturliste.

Yderst velskrevet og spørgsmålene der besvares er overordentlig aktuelle og vedkommende. Man bliver som læser oplyst og informeret.

Jeg har ikke kunne finde nogen umiddelbar sammenligning, men for yderligere læsestof af samme kaliber se fx 21st century mindsetMellem frygt og håb eller Mellem frygt og håbJeg har ikke kunne finde nogen umiddelbar sammenligning, men for yderligere læsestof af samme kaliber se fx 21st century mindset eller .


Berlingske tidende

d. 21. feb. 2020

af

af

Teis Knuthsen

d. 21. feb. 2020


Jyllands-posten

d. 25. jan. 2020

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 25. jan. 2020


Weekendavisen

d. 24. jan. 2020

af

af

Markus Bernsen

d. 24. jan. 2020


Børsen

d. 27. feb. 2020

af

af

Henrik Ørholst

d. 27. feb. 2020