Bøger / skønlitteratur / roman

Forbandelse


Beskrivelse


Joakim Nielsen indlægges på psykiatrisk afdeling efter på Puerto Rico at være blevet forfulgt og forbandet. Inden han tog til Puerto Rico, døde hans 7-årige datter af kræft, og hans ægteskab gik i stykker.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2013

af

af

Lone Krøgh

d. 26. mar. 2013

Dansk debutroman, der vil så meget, at den næsten sprænger sine egne rammer og efterlader selv den mest ihærdige læser desorienteret og skuffet.

Tilbage i Danmark efter tre år som forsker i Puerto Rico bliver Joakim Nielsen indlagt på psykiatrisk afdeling pga. tvangstanker og angst. Psykiateren Ursula bliver interesseret i hans tilfælde og læser hans breve til hans afdøde datter og hans beskrivelser af tiden i Puerto Rico. Her observerer han tegn på intelligent liv i universet, men det bliver farligt for ham, og da hans rengøringskone, som er i kontakt med ånderne, nedkalder en forbandelse over ham, flygter han over hals og hoved hjem til Danmark. Sideløbende fortæller Joakim om sit forliste ægteskab, og om datteren, der døde af kræft som 7-årig. Denne del er den mest overbevisende i den bredtfavnende roman. Lasse Bo Jensen skriver for så vidt udmærket, men romanen er for konstrueret til at fænge i længere passager.

Lasse Bo Jensen (f. 1963) debuterer som voksenforfatter med denne roman. Derudover har han skrevet to ungdomsromaner: Den syvende engel, 2009, og De udødeliges by, 2013. Han kan på sæt og vis sammenlignes med en forfatter som Michael Larsen.

Dansk debutroman, som kommer omkring både overtro, mystik, forskning, psykiatri og en realistisk ægteskabsskildring. Temaerne er så mange og så forskellige, at læseren aldrig for alvor bliver hverken indfanget, overbevist eller underholdt.


litteratursiden.dk

d. 22. apr. 2013

af

af

Arne Larsen

d. 22. apr. 2013

Intelligent liv i rummet, overtro og en realistisk ægteskabsskildring er nogle af elementerne i denne roman, som spænder over for meget til, at det hele bliver rigtigt spændende. Hovedpersonen Joakim ...


Berlingske tidende

d. 13. apr. 2013

af

af

Niels Houkjær

d. 13. apr. 2013


Jyllands-posten

d. 25. maj 2013

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 25. maj 2013


Weekendavisen

d. 28. juni 2013

af

af

Søren Staal Balslev

d. 28. juni 2013