Bøger / faglitteratur til børn

Forbrug og genbrug


Beskrivelse


Let fagbog om vores stigende forbrug af varer og hvilke konsekvenser, det har for jorden og klimaet. Til miljøbevidste børn fra 9-12 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2020

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 20. aug. 2020

Let fagbog om vores stigende forbrug af varer og hvilke konsekvenser, det har for jorden og klimaet. Til miljøbevidste børn fra 9-12 år.

Bogen starter med den historiske udvikling i Danmark fra jægere og samlere til bønder og til industrisamfund med fabrikker og massefremstilling. Nu er varerne billigere, men prisen for et stort forbrug er høj - specielt for miljøet. Derefter fortælles at alle indkøb har konsekvenser, og for at hjælpe klima og miljø, skal man forstå produktionen. Derpå er der afsnit om energi, vand, plastik og metal, samt afsnit om varerne og konsekvenserne i forbindelse med: tøj, transport, affald, arbejdsforhold, samt truede dyr i naturen. Til sidst nogle løsningsforslag i afsnittene: Del, byt, genbrug og du bestemmer. Opbygget med tekst på venstre side og helsides foto på højre side brudt af bokse med ekstra info, ordforklaringer og QR-koder til video og hjemmesider. Bogen har et lix på 26 og tilhører serien "Fakta 4". Der findes opgaver til bogen på nettet.

En god og vigtig bog med et aktuelt emne, som har mange forskellige vinkler. Der er forholdsvis meget tekst, men det er velskrevet og suppleret af flotte fotos. Bogen har en løftet pegefinger, men lægger op til at tage ansvar og giver gode løsninger.

Bogen ligner KlimaforandringerGenbrugLad os redde verden i samme serie. Læs mere om genbrug og miljø i Genbrug og om konkrete løsninger i Lad os redde verdenBogen ligner Klimaforandringer i samme serie. Læs mere om genbrug og miljø i og om konkrete løsninger i Lad os redde verdenBogen ligner Klimaforandringer i samme serie. Læs mere om genbrug og miljø i Genbrug og om konkrete løsninger i .