Bøger / skønlitteratur / roman

Forbryder


Beskrivelse


Krimi om parret Sara Linton og Will Trent med et plot, hvor der krydsklippes mellem fortid og nutid i opklaringen af en stribe bestialske misbrug af og mord på purunge piger. Opklaringen bringer også lys over Will Trents herkomst. Den dramatiske handling giver også plads til skildringer af byen Atlanta og af den stigende intensitet i parrets kærlighed.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2012

af

af

Torben Wendelboe

d. 13. sep. 2012

Værket henvender sig bredt til det publikum, der ynder internationale krimier i absolut topklasse.

Karin Slaughters 4. krimi i serien om Sara Linton og Will Trent har et plot, der udspiller sig i to tidsplaner. Med mange klip fra nutid og tilbage til midten af 1970'erne skildres og oprulles grumme forbrydelser i fortiden, hvor unge kvinder forsvinder og dræbes af en bestialsk seriemorder, Wills far. Da Wills far overraskende løslades, genoptages seriemordene, og opklaringsarbejdet bliver ikke blot en færd gennem bestialsk vold og død, men opklaringen kaster også lys over Wills herkomst og forklarer det særlige forhold, der er mellem Will og hans foresatte Amanda Wagner. Slaughter klipper suverænt mellem fortid og nutid i et ganske sindrigt plot, der skildrer de grumme forbrydelser, men som også giver plads til gode skildringer af scenen for det hele, byen Atlanta, og som ydermere også giver Will og Sara mulighed for at styrke deres kærlighed. Det hele hænger sammen, det er en rigtig flot krimi, der lige har noget af et par knaldperler til slut. Det er en fordel men ingen nødvendighed at have fulgt parret i Slaughters tidligere romaner.

Bogen ligger i klar forlængelse af Slaughters tre øvrige romaner om parret, Genesis, 2010, Brudt, 2011, og Dybt fald, 2011, og kan anvendes fuldt ud som disse, eller som fx krimier af forfattere som Harlan Coben, Patricia Cornwell og James Lee Burke.

En velskrevet, velkomponeret krimi i den absolutte topklasse, helt som Slaugherts tidligere.


litteratursiden.dk

d. 7. nov. 2012

af

af

Pernille Jørgensen

d. 7. nov. 2012

’Forbyder’ er et fængslende bekendtskab. Slaughter har ændret så meget på sin sædvanlige formel, at alle hendes styrker træder frem uden at blive spoleret af en irriterende følelse af gentagelse. Wil...


Jyllands-posten

d. 14. okt. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 14. okt. 2012


Politiken

d. 27. okt. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 27. okt. 2012


Berlingske tidende

d. 8. dec. 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 8. dec. 2012