Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Forbudt foto


Beskrivelse


Klassen skal fotograferes. De har forberedt sig godt. I år skal der også tages et fjollebillede. Lukas bliver kæreste med Malou, og han laver sit eget fotostudie, men han nøjes ikke med at tage portrætbilleder af Malou.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2017

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 6. juni 2017

Hvorfor løb Julie hjem. Er hun er jaloux på Malou, der nu er kæreste med Lukas, eller hvad skete der i Lukas' fotostudie? Klaras forældre spørger, om hun havde tøj på, da Lukas tog fotos. Pludselig forandrer en rigtig god dag sig til det modsatte. Fra 9/10 år. Lix 17. 15. bog i serien "K for Klara".

Klara og hendes venner skal fotograferes - både klassebillede, portræt- og et fjollebillede, skal der tages. Pigerne i klassen nyder at få taget billeder hos skolefotografen. De har forberedt sig godt, ikke mindst til fjollebilledet, hvor de er klædt ud. Lukas laver også sit eget fotostudie, hvor han tager billeder. Pludselig opfører Julie sig mærkeligt og løber hjem. Gad vide om Lukas kun nøjes med at tage portrætbilleder?.

Bogen drejer sig om at fotografere hinanden, og emnet er højaktuelt og giver en noget at tænke over. Hvor er grænsen for, hvad man skal gå med til? Er den anderledes, når man er forelsket? Går man med for at opnå accept? Vil Lukas lægge sine fotos på nettet? Bogen tager fat i mange realistiske vinkler på emnet. Bogen ligner de øvrige i serien, hvor sort/ hvide illustrationer understøtter teksten. Line Kyed Knudsen viser, at hun har et godt indblik i, hvordan det er at være 10 år.

Læs også Er jeg tyk, mor?Smil, Vigga! - #stjerne-pige, i samme serie, der drejer sig om at være tilfreds med sig selv og sin krop. I serien "Dingo. Miniroman" findes Smil, Vigga! - #stjerne-pige - også om at blive fotograferetLæs også Er jeg tyk, mor?, i samme serie, der drejer sig om at være tilfreds med sig selv og sin krop. I serien "Dingo. Miniroman" findes - også om at blive fotograferet.