Bøger / faglitteratur

Fordi du skal! : kærlige spark fra skolelederen


Beskrivelse


Lise Egholm fortæller om ledelse, metoder og praksis med eksempler fra en hektisk hverdag på Rådmandsgades skole. Hendes mantraer er kys, kram og kommunikation. Metoderne bunder i respekt for børn og mennesker og deres kulturelle forskelligheder samtidig med at de hviler på sund fornuft.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2012

af

af

Anny Skov Madsen

d. 24. okt. 2012

Den kendte skoleleders værdier, tanker og idéer kan være en inspiration for lærere, pædagoger og andre, der arbejder med ledelse og undervisning på multikulturelle skoler eller har relationer hertil.

Lise Egholm er uddannet lærer og blev i 1995 leder på Rådmandsgades Skole på Nørrebro i København. Skolen er en multikulturel skole, hvor der tales 45 forskellige sprog. Her er hun blevet kendt og anerkendt for sin indsats for at fremme integration, så skolen igen er blevet attraktiv for alle typer af børn. Senest blev hun kåret som Årets leder i 2011. Drivkraften er børnene, kærligheden til dem og de ufattelige ressourcer de rummer, når ellers rammerne og vilkårene støtter dem. Hendes mantraer er kys, kram og kommunikation. Metoderne er enkle og bunder i respekt for børn og mennesker og deres kulturelle forskelligheder samtidig med at de hviler på sund fornuft. Hun fortæller om det lange seje træk for at vende kulturen hos personalet, i forældregruppen og børnenes reaktioner. Det primære er at tage ansvar for lederskabet på alle niveauer. Bogen er lavet i samarbejde med journalist Anette Vestergaard.

Plejehjemslederen Thyra Frank og erhvervskvinden Stine Bosse har også skrevet om ledelse og værdier.

"Egholmkuren" med kys, kram og kommunikation har bevist sin styrke igennem 15 år på Rådmandsgades Skole i København. Lederen fortæller om ledelse, metoder og praksis krydret med eksempler fra en hektisk hverdag. En inspirerende bog for alle med relationer til børn og undervisning.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 9. nov. 2012

af

af

Jens Raahauge

d. 9. nov. 2012


Politiken

d. 22. nov. 2012

af

af

Per Schultz Jørgensen

d. 22. nov. 2012


Danske kommuner

Årg. 43, nr. 33 (2012)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 43, nr. 33 (2012)