Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Forfald


Beskrivelse


Efter nogle dramatiske begivenheder hos Liliana, prøver pigen Kassie at komme tættere på den unge fyr, Viking. Men faren lurer på hende. Leo frygter stadig for sine egne handlinger, og endnu en gang må han bede Anastasia om hjælp.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2013

af

af

Vera Hollerup

d. 3. juni 2013

Denne bog, der er sjette bind i en serie, henvender sig til yndere af genren dark fantasy - specielt om unge moderne vampyrer. Bogens udmærkede forside fokuserer på et nærbillede af et ansigt der svæver over et dystert udseende industrikompleks. Bogen kræver læsning af de forrige bind.

I sideløbende handlingsforløb følger vi bogens mange personer og ser, hvordan deres skæbner vikles ind i hinanden i dette barske og nådesløse vampyrmiljø. Pigen Kassie forsøger nu at komme tættere på Viking, efter at hun har haft nogle barske oplevelser, og Liliana er død. Leo frygter at miste kontrollen over sine handlinger, og også Viktor og Viking har deres eksistentielle kampe at udkæmpe. Det er en mørk og dyster bog, og man suges hurtigt ind i dens univers og rives med, fordi den er virkeligt godt skrevet i et meget levende og beskrivende sprog. Handlingen kan af og til føles lidt kompleks, da kapitlerne skildres ud fra de forskellige personers synsvinkel. Eybye formår virkelig at skabe en intens og dyster stemning. Personskildringerne er gode og fyldestgørende, og læseren har let ved at identificere sig med bogens hovedpersoner.

For samme målgruppe er også The Morganville Vampires af Rachel Caine og Nattens Hus af P.C. Cast og Christin Cast.

En spændende og medrivende bog, som helt sikkert vil glæde genrens mange fans. Pernille Eybye er en formidabel dark fantasy-forfatter, som sagtens tåler sammenligning med de mest kendte amerikanske og engelske udøvere af genren.