Bøger / skønlitteratur / roman

Forfaldet


Beskrivelse


Emil Falck er embedsmand og arbejder i Kulturministeriet. Han er så småt begyndt at forfatte sine erindringer, og pennen er skærpet til at beskrive råt for usødet hvordan ministeriet har forandret sig. Emil er enkemand men møder påny kærligheden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2013

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 14. okt. 2013

Til læsere af romaner der går bag om magtapparatet, og giver et indblik i staten bag facaden.

Emil Falck er embedsmand og arbejder i Kulturministeriet. Han er så småt begyndt at forfatte sine erindringer, bl.a. om at han var med ved ministeriets start, og pennen er skærpet til at beskrive råt for usødet, hvordan ministeriet har forandret sig. Både til det gode, men mest til det værre. Emil er enkemand og den tilværelse passer ham fint, lige indtil skæbnen vil, at han på ny møder kærligheden, men det bliver ikke et udramatisk bekendtskab for den ellers så tryghedssøgende Falck. I denne roman af Uffe Stormgaard får man lov at komme tæt på det statslige bureaukrati og møder et af menneskene bag statsapparatet. Stormgaard har selv arbejdet i Kulturministeriet, så han må siges at kende tingene indefra, derudover har han også bl.a. haft job som kulturredaktør på Aktuelt. Han skriver godt, og den fiktive historie sættes fint i relation til den reelle politiske historie. Bogen lider under mange stave- og formuleringsfejl, hvilket skæmmer den meget. Har man læsere til Stormgaards forrige roman De skamløse, vil denne også sagtens kunne anbefales til dem.

Bogen minder om de andre bøger, hvor man kommer bag facaden på offentlige institutioner og organisationer som fx Gazans Dinosaurens fjer og Jungersens Undtagelsen dog uden at Stormgaard kommer op på samme niveau.

En bog, der vinder på sin indsigt i det statslige apparat, men taber på mange stave- og formuleringsfejl.


Weekendavisen

d. 15. nov. 2013

af

af

Arne Hardis

d. 15. nov. 2013


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 33 (2013)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 44, nr. 33 (2013)