Bøger / skønlitteratur / roman

Forfaldne lån


Beskrivelse


Krimi fra Grækenland, hvor finanskrisen raser og der findes flere halshuggede lig af finansfolk. Er der mon en sammenhæng mellem de hovedløse lig og den barske finansielle virkelighed i Grækenland?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 23. juni 2015

Spændende krimi fra det finansielle kaos i Grækenland i 2010, hvor politikommissær Haritos forsøger at finde sandheden bag fundet af flere brutalt halshuggede lig af finansfolk. For dig som søger en samfundskritisk krimi af høj kvalitet.

Petros Markaris (f. 1937) har skrevet teaterstykker og drejebøger til film. Han er også en ivrig samfundsdebattør. Også skriver han krimier, denne er første del af hans krimi-trilogi om den græske krise og hans første bog på dansk. Krimien er oprindelig fra 2010. Og netop finanskrisen, der også i 2010 raser i Grækenland, er scenen for krimiens handling. Politikommissær Haritos er på morderjagt, da flere lig af finansfolk dukker op, de er halshugget. Haritos skal nu finde ud af om det er terror eller seriemord, og om der er en sammenhæng mellem hovedløse lig og den finansielle virkelighed i Grækenland.

Forfriskende krimi med vellykket afsæt i den barske finansielle virkelighed som rådede i 2010 og som i skrivende stund stadig er højaktuel i Grækenland. Petros Markaris evner at skrive et spændende plot, og hans interessante hovedperson Haritos er et skønt skævt bekendtskab. Du kan rolig glæde dig til flere græske krimier.

Andre nyere samfundskritiske krimier er fx Vandets formNat uden skygger af Andrea Camilleri eller Nat uden skygger af Gisa KlönneAndre nyere samfundskritiske krimier er fx Vandets form af Andrea Camilleri eller af Gisa Klönne.


Politiken

d. 3. juli 2015

af

af

Søren Vinterberg

d. 3. juli 2015