Bøger / faglitteratur / erindringer

Forfulgt : en datters gribende historie om had, vold, frygt - og kærlighed


Beskrivelse


Mahtob Mahmoody (f. 1979) fortæller om sin oplevelse af begivenhederne der beskrives i Ikke uden min datter, hvor hun og moderen Betty Mahmoody bortføres til Iran og efter halvandet års fangenskab flygter tilbage til USA, hvor de lever i konstant angst for faderens forfølgelse.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2013

af

af

Lone Hjerrild Jensen

d. 20. sep. 2013

I Betty Mahmoodys Ikke uden min datter fortalte moren den sandfærdige historie om sin og datterens flugt fra Iran til USA (er filmatiseret). Nu kommer datterens erindringer om denne flugt og hvad der videre skete bagefter i USA. Romanen er en slags fortsættelse af morens bog og vil helt sikkert have et stort publikum.

Mahtob er ca. 5 år ved bogens start. Alt ånder fred og fordragelighed i den lille familie i USA med faren, der kommer fra Iran, den amerikanske mor og deres fælles datter. De rejser på besøg i hans hjemland, tror mor og datter, men de ender med at tilbringe 1 1/2 år som fanger i det præstestyrede land med familien som fangevogtere. Det eneste tidspunkt, hvor mor og datter ikke er under opsyn er på vej til skole. Moren får her kontakt til venlige mennesker, som hjælper dem med at flygte. Og det lykkes ved list, snilde og udholdenhed at komme til USA. Her slutter mareridtet ikke, for de frygter farens hævn. Mahtob vokser op, får en uddannelse og gennemlever i sine erindringer frygt og had og tilgivelse, og kan endelig leve som et frit menneske. Sproget er meget flydende, sansende og velformuleret.

Minder i stil og indhold om serien Virkelighedens verden og Khaled Hosseinis bøger.

Rørende og rystende beskrivelse af en flugt, der får konsekvenser langt op i en kvindes voksenliv. Om mareridt, frygt, fortvivlelse, tro og en uendelig tillid til den mor, som ikke et øjeblik lader sin datter i stikken. Er ikke til at blive færdig med efter endt læsning og er et must.


litteratursiden.dk

d. 12. jan. 2014

af

af

Stina Holdt

d. 12. jan. 2014

Forfulgt er en fuldkommen fantastisk og grufuld historie om Mahtobs liv. "Ikke uden min datter" står igen klokkerent på nethinden.Den er yderst velskrevet og meget levende, læseren er helt inde under ...


Jyllands-posten

d. 1. dec. 2013

af

af

Lone Nørgaard

d. 1. dec. 2013


Kristeligt dagblad

d. 24. okt. 2013

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 24. okt. 2013