Bøger / faglitteratur / opskrifter

Forhøjet kolesterol - mad som middel


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2012

af

af

Lis Pedersen

d. 12. sep. 2012

Bogen henvender sig til de mennesker, der er skeptiske over for statiner, der er en medicintype, som mange læger ordinerer mod forhøjet blodtryk.

Pia Birk er kostvejleder, og har tidligere udgivet bl.a. Kokosolie - mad som middel, 2009 og Candida - mad som middel, 2008. Statin er et lægemiddel, der skal nedbringe kolesteroltallet, og mange læger ordinerer statin. Den første del af bogen er relativt vanskelig, fordi den handler om, hvordan kolesterol virker i kroppen, og fagsprog er nødvendigt her. Hun beskriver og sammenligner 2 forskellige teorier om kolesterol. Resten af bogen handler om forebyggelse af kolesterol. Ustabilt blodsukker er en risikofaktor, som man skal undgå, og hun giver en række gode råd om at undgå det ustabile blodsukker. Bogen sluttes med en række enkle opskrifter, som adskiller sig fra mange andre ved at kokosolie er en vigtig ingrediens: det er mættet fedt, der forbrændes 100%. Der er madskemaer og liste over egnede kosttilskud. Bogen har enkelte illustrationer. Hvor det er muligt, er kilden til oplysningerne vist nederst på siden. Den sidste del af bogen er let og kan læses af alle.

I 2010 udkom Sund skepsis og sund fornuft : danske læger sætter spørgsmålstegn, som bl.a. handler om statin. Det er den eneste nyere bog om emnet. Statiner er jævnligt til debat i medierne, og denne bog vil givet have et publikum.

Det er en udmærket bog om et vanskeligt emne, og den skal nok blive brugt.