Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Forkælet med frihed : Lars Ulrich - og hans band Metallica


Beskrivelse


Historien om den danske trommeslager Lars Ulrich (f. 1963) fra barndommen i 1960'erne og 1970'erne og op til 2019 og om Metallica, et af verdens største bands inden for heavy metal-genren.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2004

af

af

Per Månson

d. 25. maj 2004

Forfatteren, der bl.a. har arbejdet som musikjournalist på Gaffa, Mix og Zoo, har gennem en årrække fulgt Ulrichs og Metallicas karriere og har nu skrevet den første danske Metallica-biografi med hovedfokus på den danske trommeslager. Resultatet er en uhyre grundig gennemgang af Ulrichs liv og Metallicas historie gennem nu 23 år fra starten i Ulrichs high school-tid til den igangværende turne, der netop i maj 2004 med stor succes har været omkring Parken. Det er et portræt af en usædvanlig determineret ung mand, der har haft en privilegeret og musisk barndom med ualmindelig meget frihed men også tilsvarende ansvar, og som med den baggrund har ført Metallica-skibet gennem flere uvejr med store kriser, ulykker, sex, drugs og meget mere. Bogen bygger på en masse interviews med den meget åbenhjertige Ulrich, de øvrige band-medlemmer, producere, venner og familie og giver et åbent og ærligt, men også meget loyalt portræt af giganten indenfor heavy metal. Den er velskrevet, men præget af miljøets jargon. Uindviede får dog hjælp af en omfattende ordliste bagest før diskografien, der er forsynet med danske salgstal.


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juni 2019

af

af

Michael V Jensen

d. 13. juni 2019

Historien om bandet Metallica og den daske trommeslager Lars Ulrich. Især for fans af Metallica, men også for læsere af rock-biografier generelt.

Bogen er en opdatering af den tidligere udgaver fra 2004, den følger Lars Ulrich fra tidlig barndom og op til 2019. Om barndommen i Hellerup, de mange rejser qua faderen Torben Ulrichs virke og status som international tennisspiller. Om en barndom med masser af indtryk, musik, sport og kultur samt frihed og støtte til at opnå de mål den unge Ulrich sætter sig. Bogen er samtidig historien om Metallica, et af verdens største bands indenfor heavy metal genren. Om bandets opståen, den første spæde start, om indspilninger og turneerne og om hvordan bandet blev til det det blev, men også om problemer og tragedier som fx dødsfald, uoverensstemmelser og den hårde kamp for at komme videre. Bogen er illustreret med fotos fra både familiealbummet og pressefotos og er forsynet med ordliste, diskografi, noter og kildeliste. Forfatteren har en lang karriere bag sig som musikjournalist på blade som Wild Magazine og Mix, hvor han også primært skrev om den hårde rock. Han har desuden skrevet en bog om året 1967.

Let tilgængelig og spændende bog. Forfatteren har et godt kendskab til sit stof og hans dedikation er smittende.

Udover den tidligere udgave af bogen findes også Metallica - monstret lever af Joe Berlinger.


Jyllands-posten

d. 11. juli 2019

af

af

Anders Houmøller Thomsen

d. 11. juli 2019


Berlingske tidende

d. 2. juni 2004

af

af

Kasper Løvkvist

d. 2. juni 2004


Jyllands-posten

d. 1. juni 2004

af

af

Niels Pedersen

d. 1. juni 2004