Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Forklædt som normal : en opvækst med ADHD


Beskrivelse


Den unge Caroline (f. 1991) fortæller om hvordan det opleves at have ADHD og OCD, om problemer med lektier og kammerater, forelskelser, problemer med medicin og behandling, men også gode oplevelser.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2014

af

af

Lis Pedersen

d. 2. sep. 2014

Denne bog henvender sig til alle, der gerne vil vide mere om ADHD, hvad enten det er familie, venner, kærester, lærere eller pædagoger.

Bogen er skrevet af Caroline, som er en ung kvinde med ADHD og OCD, og journalist Wex, som har skrevet Next step, kvinde, 2010 og er medforfatter til en del andre bøger. I bogen fortæller Caroline historien om, hvordan hendes liv har været uden at have fået diagnosen, med højt stressniveau. Desuden fortæller mange af hendes pårørende om deres oplevelser med pigen. Det er forældrene, en kæreste, en veninde, mosteren og flere. Men også de professionelle, der har varet part i hendes liv, skriver med: Psykiateren, specialpædagogen, efterskolelederen, sagsbehandleren og mentoren. Samlet giver det et fint og nuanceret billede af Caroline som person, men også af det liv, som mange mennesker omkring hende lever med. Sproget er ikke vanskeligt, langt de fleste kan klare hele bogen.

Der er mange bøger om ADHD og OCD, mange er skrevet af fagpersoner, og en del handler om enkelte personers liv. Men denne kombination af personlig historie og fagligt input er ikke tidligere lavet så gennemført som her. De tidligere bøger har enten haft den personlige historie eller været set fra behandlerens vinkel.

Det er en nuanceret og velskrevet bog om især ADHD, som kan give mange en bedre forståelse for reaktioner hos personen, der har lidelsen.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 7. okt. 2014

af

af

Heidi Friborg Christophersen

d. 7. okt. 2014


Politiken

d. 21. sep. 2014

af

af

Svend Brinkmann

d. 21. sep. 2014