Bøger / skønlitteratur / roman

Forlad os vor skyld


Beskrivelse


Skildring af en familie gennem næsten 60 år i stationsbyen Karise, hvor Adolf får vendt sin fars skrantende barberforretning til en succes og skaber et godt liv for sin kone og tre børn. Svigerfaderens homoseksualitet ligger dog som en skygge over familien og Adolf frygter, at hans yngste søn slægter svigerfaderen på.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2012

af

af

Ann Luther Petersen

d. 27. sep. 2012

Hyggelig fortælling om livet i Karise fra 1920'erne til 1974, der finder sin målgruppe blandt læsere af slægtsromaner, hvor det nære og familien er i fokus.

Hovedpersonen Adolf vender i 1920 tilbage til barndomsbyen for at redde sin indremissionske families skrantende barbersalon. Det lykkes og i årene frem bliver Adolf et stort aktiv for byen, hvor han bl.a. får skabt en tennisklub og udvider sin egen forretning. Sammen med sin kone Ingeborg får han tre børn. Alt er dog ikke idyl; Adolfs svigerfar er meget dominerende og behandler sin kone dårligt. Han er homoseksuel og tager åbenlyst unge mænd med hjem. Det lægger en skygge over Adolf og Ingeborgs ægteskab og medfører stor bekymring hos dem, da de ser tegn på, at deres yngste søn måske selv er homoseksuel. Datidens forestillinger om homoseksualitet er fint illustreret gennem forældrenes reaktioner. Miljøbeskrivelserne er troværdige og tonen i bogen lun. Bogen er opdelt i tre dele med udgangspunkt i 1920, 1957 og 1974. Der er en del slåfejl i sidste halvdel af bogen. Forfatteren Svend Erik Sørensen er uddannet journalist og selv født i Karise.

Mærkedage af Jens Smærup Sørensen, der med punktnedslag i 1934, 1967 og 2003 fortæller to familiers historier, er oplagt at nævne.

De mange læsere af slægtsromaner er den oplagte målgruppe for denne lune fortælling om familielivets glæder og sorger hos hovedpersonen Adolf, hans kone Ingeborg og deres tre børn.