Bøger / faglitteratur

Formålsdrevet uddannelse og undervisning


Beskrivelse


Denne bog bidrager gennem teoretiske analyser, empiriske undersøgelser og diskussioner til den uddannelsespraktiske og videnskabelige dialog om, hvad der er formålet med og målet for uddannelse og undervisning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2019

af

af

Boy Olesen

d. 14. feb. 2019

Bogen er velegnet som en grundbog på læreruddannelsernes grundfaglighed og på gymnasiets teoretiske pædagogikum, men også til alle som er optaget af de problemer der står centralt i uddannelsessystemet.

Det didaktiske normproblem har i de senere år stået i centrum og i litteraturen og debatten har der været en række modsætningsforhold, fx formål overfor mål og dannelse overfor kompetencer. Bogens hensigt er gennem teoretiske analyser, imperiske undersøgelser og diskussioner at bidrage til denne debat, og sætte tanker i gang og anspore til nye ideer. Bogens forfattere er en bred vifte af forskere der med forskellige udgangspunkter bidrager med interessante bidrag fx: Formålsdrevet uddannelse og undervisning - Uddannelsessystemets målbeskrivelser - Dannelse i uddannelse - Bud på en dannelsestaksonomi for undervisning.

Ved første øjekast kan bogen virke lidt svær tilgængelig, men når man kommer dybere ned, er den på mange måder meget tæt på praksis, og nem at relatere ind i forhold til dagligdagen på en uddannelsesinstitution. Flere af kapitlerne afsluttes med en konklusion og med referencer til øvrig litteratur. Bogen er velskrevet og de mange afsnits- og kapitelinddelinger gør den overskuelig.

Bogen kan relateres til Elevens læring og dannelse.Informationer og udgaver