Bøger / faglitteratur / billedværker

Formel 1


Beskrivelse


Kom med ind bag kulissen i verdens største motorsportsløb Formel 1. Med portrætter af nogle af historiens største kørere. For fans af motorsport og Formel 1.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2018

af

af

Henrik H Pedersen

d. 18. okt. 2018

En næsten uendelig kilde af informationer og lækre detaljer med nærgående billeder af løbs-action, kendte bilmærker og de store Formel 1-stjerner igennem tiderne. For interesserede i motorsportens historie, særligt Formel 1, samt kendere af Peter Nygaards bøger.

Bogen skildrer Formel 1's historie fra starten i 1950 hvor setup'et var beskedent og frem til nutidens milliard-forretning. Bogen har et stort, kilomæssigt tungt, format med masser af tekst og fotos som kommer rundt om hele Formel 1-sportens udvikling. Der fortælles kronologisk fra sportens start og hver periode har deres eget kapitel som slutter af med årtiets nye tekniske specifikationer som afspejler Formel 1's udvikling. Desuden er der kapitler om verdensmestrene, danske kørere foruden et stort appendiks med bl.a. top 10 placeringer for hvert eneste år. Forfatter Peter Nygaard er kendt som Danmarks førende motorsports-journalist med flere bøger bag sig.

En æstetisk nydelse af de store samt en imponerende formidling af viden. De flotte billeder gør sig godt i bogens store format.

Andre fine bøger om Formel 1 er bl.a. Grand PrixFormel 1-racerenTour de France og Formel 1-raceren. Nærværende bogs 5 kg tunge format, minder fysisk meget om Joakim Jakobsens Tour de FranceAndre fine bøger om Formel 1 er bl.a. Grand Prix og . Nærværende bogs 5 kg tunge format, minder fysisk meget om Joakim Jakobsens Tour de FranceAndre fine bøger om Formel 1 er bl.a. Grand Prix og Formel 1-raceren. Nærværende bogs 5 kg tunge format, minder fysisk meget om Joakim Jakobsens .


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2023

af

af

Henrik H. Pedersen

d. 13. okt. 2023

Kom med ind bag kulissen i verdens største motorsportsløb Formel 1. Med portrætter af nogle af historiens største kørere. For fans af motorsport og Formel 1.

Formel 1 er mere populært end nogensinde før, hver en acceleration og overhaling følges af millioner af tilskuere. Bogen, som er i stort format, indeholder en ligelig del af tekst og store fotos, taget af forfatteren. Gennem bogens 12 kapitler møder man bl.a. legendariske kørere som bl.a. Ayton Senna, Lewis Hamilton og Michael Schumacher. Og der fortælles om banerne, løbene og mekanikerne, samt om en del af det show, som foregår ude bagved i "pitten". Formel 1 journalist og fotograf Peter Nygaard er en meget erfaren iagttager og har skrevet utallige bøger om emnet.

Meget flot og indbydende bog om Formel 1, hvor man kommer fint rundt om hele det store løb. De store billeder har meget høj kvalitet. En rigtig "coffee table book" for de mange fans af Formel 1.

I format og æstetik minder den om bøger som Enzo FerrariGrand PrixFormel 1 legender, Grand Prix og Formel 1 legenderI format og æstetik minder den om bøger som Enzo Ferrari, og Formel 1 legenderI format og æstetik minder den om bøger som Enzo Ferrari, Grand Prix og .


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2011

af

af

Per Månson

d. 20. okt. 2011

For drengerøve i alle aldre, der har en smule benzin i blodet.

Nygaard er en af vore flittigste motorsportsjournalister, og ved afslutningen af hans Formel 1-trilogi, Formel 1 legender, 2010, luftede han muligheden for at gå ud over de planlagte bind, som han så gør nu. Formel 1-historien har han opdelt i løb, kørere, fabrikker, biler, risiko, sikkerhed, udstyr, baner og Paddock & Pit. Det er især billeder og diverse tabeller og facts, der bærer bogen, mens teksten er lidt tynd, men den er velskrevet, og motorentusiaster kan vel aldrig få nok, og det er da en fascinerende historie, at en sportsgren, der i sin tid var synonym med dødsulykker, har forbedret sikkerheden så der ikke har været dødsfald blandt kørerne siden 1994.

Bogen ligger tæt op af hans egen Grand Prix : historien om formel 1-VM, der dog handler kronologisk om selv løbene, mens denne bog er mere om tingene udenom.

Nok en flot billedbog om den ultimative drengedrøm: Formel 1.