Bøger / faglitteratur

Formel 1 : legender, tragedier, triumfer


Beskrivelse


En historisk gennemgang af Formel 1's historie fra starten i 1950 hvor setup'et var beskedent og frem til nutidens milliard-forretning. Med kapitler om danske kørere og oversigter over stillingsresultater fra 1950-2018.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2018

af

af

Henrik H Pedersen

d. 18. okt. 2018

En næsten uendelig kilde af informationer og lækre detaljer med nærgående billeder af løbs-action, kendte bilmærker og de store Formel 1-stjerner igennem tiderne. For interesserede i motorsportens historie, særligt Formel 1, samt kendere af Peter Nygaards bøger.

Bogen skildrer Formel 1's historie fra starten i 1950 hvor setup'et var beskedent og frem til nutidens milliard-forretning. Bogen har et stort, kilomæssigt tungt, format med masser af tekst og fotos som kommer rundt om hele Formel 1-sportens udvikling. Der fortælles kronologisk fra sportens start og hver periode har deres eget kapitel som slutter af med årtiets nye tekniske specifikationer som afspejler Formel 1's udvikling. Desuden er der kapitler om verdensmestrene, danske kørere foruden et stort appendiks med bl.a. top 10 placeringer for hvert eneste år. Forfatter Peter Nygaard er kendt som Danmarks førende motorsports-journalist med flere bøger bag sig.

En æstetisk nydelse af de store samt en imponerende formidling af viden. De flotte billeder gør sig godt i bogens store format.

Andre fine bøger om Formel 1 er bl.a. Grand PrixFormel 1-racerenTour de France og Formel 1-raceren. Nærværende bogs 5 kg tunge format, minder fysisk meget om Joakim Jakobsens Tour de FranceAndre fine bøger om Formel 1 er bl.a. Grand Prix og . Nærværende bogs 5 kg tunge format, minder fysisk meget om Joakim Jakobsens Tour de FranceAndre fine bøger om Formel 1 er bl.a. Grand Prix og Formel 1-raceren. Nærværende bogs 5 kg tunge format, minder fysisk meget om Joakim Jakobsens .