Bøger / faglitteratur til børn

Formel 1


Beskrivelse


Forlaget skriver: I Formel 1 løb er der både larm og drama, når de bedste biler og kørere dyster om at komme først i mål. Bag rattet i en af bilerne sidder danskeren Kevin Magnussen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juli 2016

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 20. juli 2016

En Formel 1 bil har vinger! Mærkeligt, hvad bruges de til? Og hvor hurtigt kan sådan en bil køre? Få svar på dette og meget mere om Formel 1 i denne bog. Kan læses, hvis man er 8-9 år.

Bogen er inddelt i 13 kapitler med hver sin overskrift. Hvert kapitel har en side med tekst og en side med foto til teksten. Teksten i hvert kapitel er delt ind i mindre afsnit. Forrest i bogen er en indholdsfortegnelse. Bagest er der stikordsregister, en fakta-side om Formel 1, og en side med ideer til mere information om Formel 1. Nogle ord i teksten er markeret med gult og bliver forklaret eller tegnet i margin. På forlagets hjemmeside findes opgaver til bogen og til de øvrige bøger i serien "Faktisk!". Bogen har blødt omslag.

Rigtig god fagbog til den første læsning. Bogen er meget overskuelig bygget op med tekst på venstresiden og illustration/foto på højresiden. Dette gør det let at orientere sig på hvert opslag. De store flotte farvefotos er med til at gøre læsningen spændende, og hjælper med til at forstå teksten. Det er godt, at svære ord er fremhævet og bliver forklaret i margin og ikke bag i bogen. Bogen kommer godt rundt om emnet, selv om hvert kapitel kun er på én tekstside.

Formel 1 minder om denne bog, men er lidt sværere at læse.