Bøger / faglitteratur / kogebøger

Forretter og frokoster


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2010

af

af

Conni Boll Christensen

d. 17. juni 2010

Kogebog, der henvender sig til lånere, der har brug for inspiration til forretter og frokoster.

Morten Skærved, som er uddannet ernærings- og husholdningsøkonom, har været vært på tv-programmet "De fantastiske 5" og kok på "Aftenshowet" på DR1. Forretter og frokoster er én af i alt 4 nye kogebøger fra hans hånd. Bogen indeholder 32 opskrifter med ingrediensliste, tips og tilberedning på venstre side og helsides farvefoto på højre side. Retterne er fortrinsvis danske retter, alle meget tilgængelige og med et moderne tvist. Fx stegte sild i eddike med mangosalat, flæskeæggekage m. tomat-persillesalsa og dadler bagt med skinke og rosmarin.

Skærved udgav i 2007 Så er der mad! og har i den nye kogebog genbrugt godt en tredjedel af opskrifterne og fotos. Forsidefoto og store dele af bagsideteksten er genbrug. Frokost- og forretter kan findes i flere kogebøger, fx Forrygende frokost fra 2009.

Indbydende lille kogebog med velsmagende retter, som alle virker velkendte og derfor er trygge at gå til. I den første af en ny række mindre kogebøger fra Morten Skærved er mange af opskrifterne genbrug fra en tidligere udgivelse. Kan undværes.