Bøger / skønlitteratur / roman

Forsøg over trætheden


Beskrivelse


Litterært eksperimenterende essay hvor træthedens tilstande undersøges og udforskes.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2019

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 7. mar. 2019

Litterært eksperimenterende essay, hvor træthedens tilstande undersøges og udforskes. En bog til dem der holder af essays, der tester litteraturen.

Det at være træt er et sært fænomen. Alle væsner har brug for søvn og inden søvnen kommer trætheden. I denne bog beskriver østrigske Peter Handke forskellige former for træthed og forsøger at nå ind til en træthed, der skærper sindet og sanseligt nærvær. Handke drager paralleller til trætte mennesker efter krigen, og hans egen oplevelser og eksperimenter med træthed. Bogen er en af Handkes "forsøg" med forskellige litterære eksperimenter i essayform. Udkommet på dansk er også Forsøg over svampenarren.

Handkes tanker flyver i alle retninger, men kredser konceptuelt om trætheden i forskellige former. Det er en krævende bog, som kræver at man går med på præmissen om at bruge trætheden på andre måder end et tegn på, at man skal sove.

Handke er kompleks og langsom læsning for dem som fx også har læst Elfriede Jelinek, Amos Oz eller James Joyce Forsøg over svampenarren.


litteratursiden.dk

d. 1. apr. 2019

af

af

Mai Villadsen Ruby

d. 1. apr. 2019

Peter Handkes essayistiske forsøg på at beskrive forskellige former for træthed er svært tilgængeligt og sat op i en interviewform, der ikke fungerer. Den østrigske forfatter Peter Handke har et impo...


Politiken

d. 20. apr. 2019

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 20. apr. 2019


Jyllands-posten

d. 23. mar. 2019

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 23. mar. 2019


Kristeligt dagblad

d. 28. juni 2019

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 28. juni 2019


Weekendavisen

d. 22. feb. 2019

af

af

Jørgen Herman Monrad

d. 22. feb. 2019