Bøger / skønlitteratur / digte

Forsoning kom


Beskrivelse


Digtsamling om sorgens processer, når vi mister nogen vi elsker, eller noget vi holder af.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 1. sep. 2015

Bevægende og stærk meditativ digtsamling, hvor Nina Tange i digte og malerier skildrer sorgprocessen, når man mister den eller det man elsker. Oplagt til brug fx i sorg- og selvhjælpsgrupper. Men følelsen af at miste og føle sorg har jo den bredeste appel.

Digtsamling i 3 dele. Første del hedder "Indgang", hvor digtet "Lidelse" beskriver hvad lidelse er for en størrelse: "At lide er at miste/ dem vi elsked' her/ at være ladt alene/ i kærlighedsfravær". Samlingens hovedafsnit har overskriften "Sorg og forsoning" Her beskriver Nina Tange poetisk selve sorgen og det at forsone sig med sorgen: "Enhver kærlighed koster flere års lidelse/ og der er ingen rabat/opkrævningen kommer konstant/ smadrer hele bygningen/ vildt/ voldsomt/ omkalfatrende." Sidste del hedder "Efterklange" og har salmekarakter: "Så lad os gå/ som dine små/ den vej vi ikke magter/ om ikke du/ er hos os nu/ Guds kærlighed forpagter." Samlingen består af 45 digte som ledsages af 10 malerier. Både digte og malerier er signeret Nina Tange. Hun er tidligere præst og lektor og arbejder nu som billedkunstner.

Smuk samling, der sætter meditative og poetiske ord på sorgen, sorgprocessen og den forsoning, der i større eller mindre grad kommer. Lyrik og maleri klæder hinanden og virker tilsammen stærkere på den der læser og betragter.

En lignende samling er Bristepunkter af Sussanne Holte.